Obrazovka s aplikací

KU ŠKOLNÍ KUCHAŘ

Proměňte vaši školní jídelnu ve školní restauraci

Řídit školní jídelnu je náročné. Mezi plněním norem, napjatým rozpočtem a motivováním zaměstnanců tak mnohdy nezbývá prostor na zvyšování výživové a gastronomické kvality. My jsme se rozhodli vám podat pomocnou ruku a poskytnout vám nástroje, které Vašim kuchařským týmům pomohou výživovou a gastronomickou kvalitu implementovat na denní bázi.

Jak proměnit vaši jídelnu ve školní restauraci

Ekosystém produktů pro trénink kuchařů a správu receptů

Školte se podle světových standardů a zvyšujte svou kvalifikaci. Pomocí videokurzů se můžete učit a trénovat kulinářské techniky podle svého tempa. Sledujte svůj progres pomocí interaktivních kvízů.


Online tréninkový nástroj

Školte se podle světových standardů a zvyšujte svou kvalifikaci. Pomocí videokurzů se můžete učit a trénovat kulinářské techniky podle svého tempa. Sledujte svůj progres pomocí interaktivních kvízů.

Tréninkový nástroj

Systém pro správu receptů

Náš vlastní systém pro správu receptů vyvinutých speciálně pro školní jídelny vám ulehčí sestavování jídelníčku. Díky němu máte všechny recepty na jednom místě včetně kalkulací a normování. Díky výživovým odborníkům ze Státního zdravotního ústavu získáte ke každému pokrmu nejen alergeny, ale i výživové hodnoty.

Správa receptů

Akademie pro kuchaře a kuchařky

Zveme vás do Akademie KU, kde budete mít možnost prakticky trénovat nejmodernější techniky vaření od špiček české gastronomie. Akademie KU je také skvělou rekvalifikační příležitostí pro každého kuchaře.

KU Akademie Profesionál

Co vám přinese KU Školní kuchař?


Výživově vyvážené a atraktivní pokrmy


Databázi receptů vyvinutých pro školní jídelnu


Rychlejší zaškolení nových zaměstnanců


Vyšší spokojenost strávníků

Ohlasy školních jídelen, které zavedly KU Školní jídelnu

Fotografie pokrmu Fotografie pokrmu

Kulinářské umění je pro naši školní jídelnu velmi přínosné. Na stránkách KU je vždy plno výborných nápadů a jednoduchých receptu, které nám ulehčuji sestavování jídelníčku pro děti. Přístup KU týmu je vždy profesionální a lidský a spolupráce nás baví.

MONIKA JELÍNKOVÁ

Vedoucí školní jídelny, ZŠ Hostivice
Fotografie pokrmu
Fotografie pokrmu Fotografie pokrmu
Fotografie pokrmu Fotografie pokrmu
Fotografie pokrmu

Video kurzy kulinářských technik jsou motivační. Po jejich shlédnutí chcete přirozeně danou kulinářskou techniku a recept vyzkoušet. Kdo do KU jednou nahlédne, bude se do něj určitě vracet! Recepty jsou přehledné a přizpůsobené vaření ve školních jídelnách.

Školní jídelna, ZŠ Kunratice

Kurzy, kterých se účastníme a videokurzy kulinářských technik nás naučily úplně vyřadit umělá dochucovadla a práškové směsi a dětem podávat výživově a chuťově vyvážená jídla. Recepty jsou přehledně a detailně zpracované pro každodenní vaření ve školní jídelně.

Základní škola, Hostivice
Fotografie pokrmu
Fotografie pokrmu Fotografie pokrmu

Garanti programu

Fotografie Jiří Roith

Jiří Roith

Šéfkuchař a zakladatel Kulinářského umění. Diplom v oboru „Culinary Arts and Restaurant Management“ získal na gastronomické škole The International Culinary Schools at The Art Institutes“, ve Vancouveru v Kanadě. Je držitelem sommeliérského certifiátu level 2 na WSET (Wine & Spirit Education Trust) London. Je velkým fanouškem kulinářských technik, které definoval Georges Auguste Escoffier. Vaření od základu z čerstvých a lokálních surovin, které miluje, ho inspirovalo k založení gastronomického konceptu "Z farmy na stůl".

Fotografie Zdeněk Křížek

Zdeněk Křížek

Vášeň pro vaření již od dětství, praxe v luxusních hotelích a láska k asijské kuchyni se zúročila, když v roce 2006 otevíral hotel Mandarin Oriental a od roku 2015 šéfoval kuchyni restaurace a baru Spices. Poté strávil téměř 5 let na pozici hlavního šéfkuchaře sítě OREA Hotels & Resorts. Nyní ho můžete potkávat v Sensa fine food bistro v centru Prahy.

Fotografie Alexandra Košťálová

Alexandra Košťálová

Láska k výživě ji přivedla ke studiu Výživy člověka na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity. Je autorkou ve své době prvního kurzu pro děti s nadváhou a jejich rodin v ČR. Tématu dětské výživy a popularizace výživy se věnuje celý svůj profesní život. Posledních 10 let je odbornicí na školní stravování. Je autorkou projektu Zdravá školní jídelna a hlavní manažerkou projektu Máme to na talíři, který vyvíjí konkrétní nástroje ke zvýšení kvality školního stravování. Vzdělávání personálu školních jídelen je jednou z klíčových oblasti tohoto projektu.

Více o nás

Není nám jedno, co naše děti jedí

Projekt Máme to na talíři a není nám to jedno

ilustrační obrázek

Ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem a Českým gastronomickým institutem spolupracujeme na projektu Máme to na talíři a není nám to jedno. Přivedli jsme k jednomu stolu zástupce škol, výživové specialisty, šéfkuchaře a zástupce ministerstev a zřizovatelů.Všechny tyto zkušenosti jsme přinesli i do programu KU Školní kuchař.

Jedna cena, neomezený přístup

Roční licence kulinářského umění

2 990 Kč bez DPH

Co získáte?


800+ minut video kurzů kulinářských technik


1000+ Interaktivních kvízových otázek


Rostoucí databáze receptů


Pracovní postupy s foto a video návody


Nákladové kalkulace (food cost)


Vyzkoušejte kulinářské umění na 14 dní zdarma. Bez závazků. Bez platební karty.